Mindennapi intimitás - a boldog párkapcsolat kulcsa

Az intimitás nem egyenlő a testiséggel és a szexualitással, és legkevésbé sem korlátozódik rá. Egy jól működő párkapcsolatban szükség van a testiségre, de az intimitás ennél jóval messzebbről indul és messzebbre megy. Ha a kapcsolat mindkét tagja érti és érzi, hogy mi az intimitás lényege, akkor lesznek képesek igazán arra, hogy teljes értékű partnerként tudják szeretni és tisztelni egymást - hosszú távon is és a mindennapokban egyaránt. 

Az intimitás szó a latin intima szóból ered, melynek jelentése legbenső. A bensőségesség azt jelenti, hogy beengedem a másikat a lényem azon területére, ahol semmit nem rejtek el, ahol nincsenek játszmák, ahol a valós lényemet mutatom meg - remélve azt, hogy ezt a másik elfogadja, megérti, tiszteletben tartja és szereti.

Intim kapcsolatba ilyen módon nem csak a partnerünkkel kerülhetünk, ugyanúgy bensőséges lehet a kapcsolat két barát, illetve szülő és gyerek között.

Azonban mivel párkapcsolatunk az egyik legfontosabb területe az életünknek, szükség van arra, hogy megtaláljuk a módját a bensőségesség kialakítására és fenntartására partnerünkkel.

 

Add meg a tiszteletet

A tisztelet ott kezdődik, hogy tiszteled saját magad és tudatában vagy a saját elvárásaidnak és korlátaidnak. Ahhoz, hogy a másik tiszteljen, elsősorban saját magadnak kell megadnod a kellő tiszteletet, hogy ezáltal is jelezd partnered felé, mi az, amit tőle elvársz. Egy érett, felnőtt személyiség képes arra, hogy kompromisszum nélkül tiszteletben tartsa a másikat, tudván azt, hogy a másik tisztelete nem jelenti azt, hogy az ő érdekei sérülni fognak.

Ha a partnered beenged a személyisége, lelke olyan területeire, amely nem mindenki számára nyitott - vagyis bensőséges kapcsolatba kerültök - tiszteletet érdemel. Bánj vele úgy, ahogyan szeretnéd, hogy veled bánjanak. Az alázat és tisztelet nem gyengeség, hanem a szeretet és egyenjogúság jele.

 

Add meg a módját

Sokszor a rohanó világban elvesznek az apró részletek - pedig ebben rejlik az igazi varázslat. Nem a nagy gesztusok teszik a párkapcsolatot valódivá és értékessé, hanem az, ha az apró dolgok is megkapják azt a figyelmet, amitől emlékezetesek lesznek. Nem csak grandiózus gyertyafényes vacsorával jelezheted azt, hogy a párod fontos neked, de a tévé előtt bekapkodott vacsoránál egy szépen terített asztal és egy-egy kedves gesztus, szó, simítás sokkal többet ér. Lassíts le és add meg a kellő figyelmet, ne vesszenek el a részletek a fáradtság és lehangoltság között.

 

Adj időt magatoknak

Találd meg azt a módot, ahogyan az együtt töltött idő a legértékesebb lehet. A minőségi idő, közösen eltöltve csodákra képes - és ez nem korlátozódik egy-egy születésnapra vagy alkalmi vacsorára. Nem csak Valentin nap alkalmából érdemes meglepni partnerünket egy-egy gesztussal, erre bármikor érdemes időt szentelni. Nem kell exkluzív programokban gondolkodnod, csak legyél ott és legyetek együtt. A jelenlét, a munkából való kikapcsolódás, a mobiltelefon kikapcsolása többet ér, mint egy stresszesen megszervezett rohanós program, ahol újabb és újabb feladatokat állítasz magatok elé. Töltsetek együtt érdemben időt - figyeljetek egymásra, hangolódjatok a másik érzéseire és beszélgessetek.

 

Testi intimitás

Adjátok meg a módját az együtt töltött intim pillanatoknak. Ne engedjétek, hogy az évek rutinja elmossa az egymás iránt érzett vágyat. Beszéljetek róla, próbáljatok ki új dolgokat, jelezzétek egymás felé, hogy mennyire fontosnak és vonzónak tartjátok a másikat. Legyen rutin az, hogy figyeltek egymásra és nem hagyjátok, hogy a hétköznapok kiöljék a spontaneitást. Apró gesztusokkal, meglepetésekkel, egy-egy szép fehérneművel, harisnyával csodákat lehet művelni.

Nézzetek körül a webáruházunkban, és dobjátok fel a hétköznapokat egy kis változatossággal.

 

Screenshot_2020-01-24_at_10.01.37.png  Screenshot_2020-01-24_at_10.23.23.png Screenshot_2020-01-24_at_10.23.56.png

 

A kosár tartalma frissült.

Folytatom a vásárlást Megnézem a kosaram

Hogy zoknikat is pakolhasson megkezdett kosarába, kérjük, jelentkezzen be! Bejelentkezés nélkül a kosár tartalma elveszhet.

Bejelentkezem / Regisztrálok Maradok a harisnya áruházban Csak nézelődni fogok a zoknik között